maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kortteliajon SM-kilpailut Tampereella 7.7.2017

Hiukan oli kaksjakoset fiilikset lähtee polokemaan kilipaa. Edeltävän viikon treenit meni kylläkin ihan muualle kuin vihkoon, sillä räpylä oli oikeen vastaanottavaisella tuulella. Kipu pysyi kovemmissakin treeneissä siedettävällä tasolla ja särkylääkkeellä sai nekin rippeet kuitattua. Toinen juttu taas oli se, että enpä muista milloin viimeksi olisi jännittänyt niin palijon. Tavoitteena oli vain lähtee tekkee ehjä ajo rennolla fiiliksellä. Kuitenkin pitkähkö kisatauko takana ja menneiden viikkojen rämmeessä rämpiminen oli saanu pienen räkyttävän peikon olalle ilikkumaan.
Kuva: Miika Kulmala

Ratinan rantaan oli saatu oikein loistava ja yleisöystävällinen reitti. Kannustusta ja katsojia oli tolokuttomasti reitin varrella. Sääkin suosi ja tunnelma oli varsin miellyttävä. Viivalla oli yllättävän palijon kuskeja ja kisa alakoki hyvällä pöhinällä. Oma jalaka tuntu suhteellisen rapsakalta, vaikka ajamattomuus poltteli koivissa. Loppukierroksilla tiimimme Heidi teki kovasti hommia ja vetikin sitten viimeisellä kierroksilla porukan jonoksi. Viimesissä kurveissa revittiin hyvin eroa pelotoniin, mutta Pensaari pääsi hieman yllättämään. Siinä kävi allekirjoittaneella pieni lapsonen, mutta selekeesti erotuttiin muista. Kovalla vauhilla takkaa tulin, vaan maaliviiva tuli liian äkkiä. Kultaan alle pyörän mitta ja jopas harmitti. Heidi kuittasikin sitten pronssin takataskuun eli Toni&Tonin värit oli hienosti edustettuna podiumilla. Harmi, kun kolomannella tiimin kuskilla meni rengasrikon takia kisa plörinäksi.

Maalissa olo oli samalla tosi helepottunu ja harmituksen lomassa myös ilone. Käsikipu räjähti ilimoille heti maaliviivan jäläkeen. Onneksi pystyin pittää fokuksen kilipailun aikana ajamisessa, enkä tuskassa. Tottakai se sitten purkaantui jälestäpäin. 

SPU:n tiedote kisasta:
http://mailchi.mp/74b69fccb044/rjh59ui9a4-1062105?e=%5BUNIQID

Kuva: Miika Kulmala
Parin mutkan kautta päädyin Tampereelta takaisin Stolwijkin puhtoisiin maalaismaisemmiin. Lämpöäkin riittää ihan heti eri lailla kuin pohojosen kairalla. Sen verta paahtoi tänään, että iha piti iskeä viiskymppistä suojakerrointa nokkapieleen, kun lähdin polokemaan kevään aikana tutuiksi tulleille teille. Huippua olla täällä taas! Tarkoituksena päästä hyvästi kisaamisen makkuun, jotta loppukausi oltais sitten ihan uuessa täyessä iskussa. Tositoimiin päästään heti huomenna korttelikisan merkeissä ja homma jatkuu sitten viikonloppuna. Nähtäväksi jää kuin käpälä kestää, mut ei anneta sen tätä hommaa kovin ennää estää. It's so good feeling to be back on business!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti