lauantai 16. huhtikuuta 2016

#foodlover

Mulla on viime päivät ollu ihan kauhee kokkaamisvimma (noh, ei oo kyllä mitään uutta...). Epsanjassa makunystyröitä kutiteltiin päivällisaikaan lähes poikkeuksetta kalalla. Nimesin tuon vaalean kalan mysteerikalaksi, seitä se ei ainakaan ollut. Mun espanjantaidoilla jäi epäselväksi, että mitä oikeestaan kyseinen herkku oli, mutta väliäkö sen, hyvin vikkelään se lautaselta kumminkin katosi.

En oo mikkään kummonen kalakalle ollu koskaan ja vapaa en edes omista, joten onkiminen on lähinnä rajoittunut sinne tuoretiskin puolelle.  Kalan kokkaus on jääny perus uunilohen tasolle. Ja oon pitänyt seitä aina jostakin kumman syystä ihan roskakalana. Päästin sisäisen mastercheffini irti ja tässä lopputulos:


1 sipuli
pari valkosipulin kynttä
reilu loraus oliiviöljyä
500 g tuoreita kirsikkatomaatteja 
100 - 200 g tomaattipyrettä
180 g katkarapuja
ripaus suolaa
basilikaa
chiliä myllystä
vettä

800 - 1200 g pakasteseitä
ripaus suolaa ja / tai kalamaustetta
sitruunamehua

500 g penne rigate (tumma täysjyvä)

Kuullota kattilassa raastettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet oliiviöljyssä ja lisää pilkotut kirsikkatomaatit. Hämmennä miedolla lämmöllä 10 min tai niin kauan, että tomaateista irtoaa neste. Lisää tomaattipyre ja oman mielen mukaan vettä sekä mausteet. Anna kattilan pulputtaa hiljalleen miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää sitten sulatetut katkaravut ja anna hautua kymmenisen minuuttia lissää.

Sei on helppo nakata vuokaan ja paistaa uunissa mausteiden kera about 15 min. Itse käytin vielä kalat pannun kautta, niin sai rapsakan pinnan. Tällä välin pastakin on keittynyt juuri passelisti. Tekkiin kerralla isomman satsin, niin on mitä syyä muuan kerran :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti