keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Päivät etenee

Miten käyttää viisaan tehokkaasti käytettävissä oleva aika? Miten optimoida treenin sisältö, laatu ja samalla palautuminen? Vuorokaudessa on 24h keskimäärin, josta nukkumatti verottaa about sen 8h. Jäljelle jää siis pikaisen laskutoimituksen mukaan 16h. Mitäs sitten tehtäisiin?
Tällä leirillä on suunnitelman mukaan yhteensä 14 ajopäivää, 1500km ja 55h. Ohjelman päätavoitteena on kilpailukauteen valmistavat harjoitteet. Tietysti kotopuolessakin niitä on tehty, mutta tässä vaiheessa otetaan parin viikon tehostettu blokki. Ohjelma etenee neljän päivän jaksoissa, kolme kehittävää ja yksi Palauttava harjoitus. Pääpaino on lajivoiman ja -kestävyyden kehittämisessä. Tämän tyyppinen jaksotus on siitä hyvä, kun pystyy tekemään ja keskittymään tehoharjoitteisiin ja ehtii samalla palautua ja valmistautua seuraavaan settiin. Tämä on tehokkaaksi todettu harjoitusmenetelmä.

Eilen teemana oli pidemmän mäen nouseminen sekä kestovoiman kehittäminen. Harjoitus tehtiin lähellä anaerobista kynnystä. Kyseisellä harjoitusalueella työskentelin 1:36 / 6x 4,2km/palautus n.8min vetojen välissä. Ennen varsinaista treeniä sekä jälkeen tehtiin hyvät verryttelyt vaihtelevaa maastoon. Yht. matkaa tuli 145km ja nousumetrejä 2500.

Päivät ovat asettuneet hyvin rutiineihin. Aamusella herätän hyvissä ajoin ja sännätään suin päin aukomaan silmäluomia nousevaan aamuaurinkoon rantabulevardille.  Jo vain aamupala uppoaa sutjakkaasti sisuksiin. Melko lyhyen levon jälkeen suunnataankin jo tien päälle. Loppupäivä sitten meneekin leppoisasti loikoillen ja päivällistä päivystäen. Ennen nukkumaanmenoa ehtii vielä hyvin tehdä lihashuoltoa. Eli tehokasta ajankäyttöä, sopivan rennosti, mut raameissa pysyen.

Tänään fiilisteltiin auringossa palauttavat lenkin merkeissä ja loppupäivä kuluikin leppoisasti poolilla nahkaa kärventäen ja keskiroppaa vahvistaen.
Huomenna jatketaan lajinomaisesta  maksimivoimaharjoituksella 💪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti