maanantai 8. elokuuta 2016

4/4

No nyt ollaa sit iha finaalissa. Mennäänpä aluksi muutama steppi taakse päin. Kisakauden aloitus oli siis Porissa viikkoa ennen SM-maantietä, sitä ennen hädin tuskin tuli koskettua pyörään ihan tosi tarkoituksella. Nyt takana kolmen viikon tiukka ränni, meinaan kovia kehittäviä harjoituksia sekä kisastartteja ja mitäs on jäänyt käteen? Usko parempaan huomiseen. Taputan itseäni tässä kohtaa salaa olkapäälle, well done girl. Ja faktat tiskiin ja realiteetit ilimoille. Tämän hetkinen kunto ja taso riittää tähän,  onneksi on vara parantaa ja oh boy i will!

Vaikka tähän mennessä oon ollut tyytyväinen, silti en sitä täysin voi olla. Keskinkertaiseen ei voi olla tyytyväinen kun haluaa olla parempi. Tässä vaiheessa tuo kolmen viikon jakso on vienyt törmäsen tyttärestä hyvin mehut! Ja ai että mä oon nauttinu ajamisesta ja kisaamisesta! It keeps going better and better.

Noh.

Eilen kisattiin Ronde van Zevenbergen, 50 criterium. Reitti oli tosi haastava ja tekninen mutta hauska ajettava. Viivalla oli n. 45 kuskia. Ensimmäisen välikirin jälkeen pääsin ruotsalaisen kanssa hatkaan,  mutta parin kierroksen jälkeen totesin vauhdin olevan liian kovaa. Sain seurakseni hollantilaisen jonka kanssa jauhettiin monta kierrosta kaksin ennen kuin takaa-ajoporukka saavutti. Tein koko kisan aktiivisesti töitä porukassa ja napsin yhteensä 5 välikiriä sijoin 3x2. Ja 2x3. Olin kisassa 6. Eilinen painoi kyllä vähän jaloissa mutta silti pystyin aktiivisesti ajamaan koko kisan. Katsojia oli paljon ja tunnelma katossa.

Tänään olikin sitten viimeinen rypistys ja konkreettisen reisillehän se meni. Noh, ei aivan. Ronde van Noordeloos, 40km criterium. 40 kuskia viivalla, joukossa mm. Nina Kesler. Paikalliseen, tyypilliseen tapaan vauhtia ei säästelty missään vaiheessa. Reitti oli tällä kertaa nopea ajettava, leveitä kyläteitä muutamalla kiperällä kurvilla. Teknisesti ei niin haastava, lisämausteen toi tällä kertaa  tuuli, joka aiheutti rakoilua porukassa. Pääsin hyviin asemiin heti alussa irtiottoporukkaan, mutta tällä kertaa jouduin taipumaan ja ajamaan Pääjoukossa maaliin. Pääjoukossa koitettiin lähteä joka kierroksella hatkaan minä mukaan lukien, mutta lopputulemana kärki ajoi 900m mittaisella kierroksella meidät ylös. Pääjoukossa maaliin sijalla 28. Tänään ei ollut jalkaa sen kummempaan, mutta tuli hyvä kova viimeistelyharjoitus ennen Norjan etappikisaa, Ladies Tour of Norway.

Meikän kissanpäivät alakaapi nytten! Nyt pari päivää palauttelua tiedossa ja toivottavasti mukavia hetkiä täällä eurooppalaisen pyöräilyn paratiisissa. Lento Osloon varattuna torstaille.