sunnuntai 7. elokuuta 2016

#Netherlands

Hollanti on kyllä yllättänyt meikäläisen, juurikin positiivisessa mielessä. Vaikka viikko onkin lyhyt aika, luulen et maalla on paljon enemmän annettavaa ja paljon mielenkiintoisia paikkoja näytettävänä. Still,  i like this place a lot! 

Pieni kyläpahainen. Stolwijk on tällä hetkellä olinpaikkani. Täältä on helppo kulkea kisaan kuin kisaan ja treeniympäristöjä en voi kuin ihmetellä. Vaikka mäkeä ei löydy, pelkkää lättyä vaan melkoisen tuulen kera, reitit on silti aivan mielettömiä;kunnon vihreää maalaisseutua pieninä kylä-ja pyöräilyteistöineen.


Ja mitä tuleekaan kisoihin... Tällä hetkellä Hollannin ja Belgian kisakalenteri on täyteen buukattu. Lähes päivittäin jossain päin maata järjestetään joko kortteli tai maantiekisoja, klubikisoja Hollannissa päivittäin. Joten on paljon varaa mistä valita.


Koska olen vain käytännössä 8 kokonaista päivää täällä, ajan neljä kisaa,  joista kaksi on jo takanapäin. Tänään ja maanantaina vielä kisaillaan ja sen jälkeen valmistaudutaan ensi viikon perjantaina alkavaan Ladies Tour of Norway, kolmipäiväiseen etappikisaan. Lento lähtee torstaina.


Ensimmäinen kisa oli proffacriterium, 65km

profwielerronde van Oostvorne. Viivalla 40. 35 sai tuloksen, minä 16. pelotonissa. 
Kisa lähti heti paukusta vauhdikkaasti liikkeelle ja ensimmäisen välieriin jälkeen porukka repesi. Olin väärässä paikassa väärään aikaan ja jauhoimme pääporukalla yksin ajavia kiinni. Tein kovasti hommia Pääjoukossa ja ajo pysyi tasaisen kovana. Irtiotto porukka ajoi kierroksella ylös ja ajoimme kokonaisuudessaan 44kierrosta. Kierros oli teknisesti haastava, paljon erilaisia kurveja, kiihdytyksessä, mukulakiveä ja kovaa puuskatuulta. Viimeisellä kierroksella menetin hyvän paikkani ja tulin maaliin sitten pelotonin keskivaiheilla. Hyvä ja kova aloitus täällä Hollannissa kaiken kaikkiaan. Kisat ovat täällä niin erilaisia, tarvitaan sopivasti röyhkeyttä ja päätä ajaa oikeassa paikassa. Hyvä fiilis jäi kaikenkaikkiaan kisasta. Olihan siinä soomityttö vähän ihmeissään.

Eilen ajettiin 119,5km Erondegemse Pijl UCI 1.2 kisa. Viivalla 171 kuskia. Pääsin kisaan mixed-tiimin kanssa, jossa ajoi itseni lisäksi viisi hollantilaista sekä yksi aussi. Jälleen kerran alusta asti pidettiin tasaisen kovaa vauhtia ja jonkun verran irtiottoyrityksiä nähtiin. Reitti oli sangen mielenkiintoinen, joka muodostui kolmesta eri osasta. Lyhyempiä loppukierroksia, johon mukaan oltiin saatu myös hiukka mäkeä, jauhettiin muutamaan otteeseen. Tasoerot porukassa oli aika isot ja se näkyi varsinkin alussa todella levottomana ajona. Sai olla kyllä kieli vyön alla, jotta näki minne ajoi tuntemattomalla reitillä kylkeen puskevien pyöräilijöiden seassa. Vauhti ei ollut liian kovaa ja reitti kaikin puolin silti ajettava. Viimeisillä kierroksilla kärkeen oli sen verta tunkua, että paikan pitäminen kävi työstä. Lisää rohkeutta ja röyhkeyttä peliin, niin jo alkais sujumaan paremmin. Sija 37. 101 sai tuloksen, 70Keskeytti.


Hosti täällä on kyllä kans aivan huippu! Legendaa, tarinaa ja hyviä neuvoja riittää. Seurana täällä myös jenkeissä UCI-tiimissä polkea aussityttö sekä Norjasta yksi pyöräilijä. Pääseepähän jakamaan kokemuksia ja muistelemaan mites niitä vieraita kieliä puhutaan.


Ps! Seuratkaa mun kohelluksia snäpissä käyttäjänimellä rosaliina1!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti