sunnuntai 13. elokuuta 2017

Raceweek

Lyhyt klousaus tämän viikon kisoista!

Tiistaina ajettiin Emmenissä Gouden Pijl, 60km mittainen korttelikisa. Viivalla liuta UCI-kuskeja, ja starttaajia viitisenkymmentä. Rata oli hauska ajettava; perinteiseen tapaan tiukkaa teknistä osuutta ja lisämausteen toi pätkä, joka ajettiin tunnellin läpi isompaa baanaa. Kisa oli todella yleisöystävällinen ja radan varteen oli kerääntynyt porukkaa sankoin joukoin. Mahtoi myös johtua siitä, että illalla oli sitten proffamiesten kisa. Lähdin aika aktiivisesti liikkeelle ja alkukisan välikireihin mukaanlähteminen vei jalkoja ahkerasti hapoille. Noh, loppupuolella pieni notkahdus meinasi dropauttaa porukasta, mutta sain taisteltua itseni porukkaan takaisin. Lopussa ei sitten enää ollut jalkaa kiriä, mutta kärjen vanavedessä maaliin sijalla 27.

Torstaina oli kansallisen tason korttelikisa, 65km Ronde van Nootdorp. Kisa lähtikin aika rajusti liikkeelle, iskuja tuli vähän väliä. Meidän tiimistä pääsi kaksi kuskia viiden hengen irtiottoon, joka menikin sitten loppuun asti. Mukana mm. myös tämän vuoden junnujen Euroopan mestari. Pääporukassa edelleen riitti kuhinaa ja pystyin kontraamaan yrityksiä ja istumaan keulilla. Kisa muuten meni hyvin, mutta viimeisessä kurvissa ennen maalisuoraa ketjut tippui tietöyssyssä ja se meni sitten siinä. Vauhti oli jo sen verran kovaa, ettei enää ehtinyt rynnimään kiriin mukaan. Olin lievästi sanottuna repiä pelihousuni riekaleiksi harmistuksesta, kun taaskaan ei mennyt niinkuin strömssöössä. Kyllä kalusto oli kovilla tällä reitillä, hirveästi mukulaa ja teräviä tiekorotuksia, niin että kolina kävi. Ketju tipahti muutaman kerran kisanaikana ja vaaratilanteet oli melko lähellä. 23.sija ei paljon lämmittänyt mieltä tällä kertaa.

Lauantaina matkasimme naapurimaahan Belgiaan ajamaan 93 km mittaista kermistä Heusdeniin. Hieman alkoi puntti tutista viivalla, kun grupettossa oli noin 150 kuskia. Kävin katsomassa radan ennakkoon (kisa 18x 5,2km) ja pieni pelko persiessä oli, kun tuommoinen joukko pääsi rynnistämään reitille. Reittiin oli ympätty kaksi pientä typpyrää, kaupunkipätkää ja vähän isompaa tietä. Ennen starttia satoi kaatamalla ja arvata saattaa, kuinka paljon kura lensi. Mukulapätkät ja uusi asfaltti oliki melko liukasta ja tälläkään kertaa ei kolareilta vältytty. En muista milloin viimeksi kisaaminen olisi ollut noin hektistä. Vähän väliä joku oli kumossa. Ihan sekoa hommaa oli. Minäkin olin osallisena ekalla kierroksella kolarissa (onneksi en mennyt kumoon) ja harvasen välissä joku tuli kiilamaan milloin ojaan, millin rotvalliin tai mellakka-aitaan. Jalassa oli hyvä tuntu, mutten ihan päässyt loppupuolen kolmen kuskin irtiottoon. Loppukirissä niistettiin hyvästä sijoittumisesta huolimatta linja ja jouduin sitten rullaamaan kampi suorana maaliin. Muutoin hyvin ajettu kisa, kerrankin olin hyvin hereillä ja aktiivisesti keulan tapahtumissa mukana. Vielä lisää yritystä kehiin niin jospa se hyvä sijakin sieltä irtois. Tänään 42.

Tänään sit vielä viikon päätteeksi 11de Profronde Etten-Leur. Jäi hieman kaksjoiset fiilikset tästä. Viivalla oli mukavasti starttaajia, reilu viitisenkymmentä ja paljon UCI-kuskeja myös. Reitin varrella oli kunnon juhlameiningit ja omia ajatuksiakin oli hankala kuulla mölinän takia. Mm. miesten kisassa oli itse Froom ajamassa. Odotin innolla kisaa, koska rata oli teknisesti haastava ja keli tosi hyvä. Viikko painoi ihan älyttömästi jaloissa. Sain tosi huonon lähdön ja nopeasti peloton splittasi kahteen osaan. Siellä sit kieli pitkänä sai painaa porukkaa kiinni ja päästiin kantaan kiinni, kunnes yhtäkkiä yhdessä tiukassa kurvissa hyppäsi lippumiehet tielle. Ekassa ryhmässä oli sattunu tosi paha kolari. Kisa keskeytettiin aika pitkäksi aikaa, koska ambulanssin tulo kesti niin pirun kauan. Viimein päästiin starttaamaan uudelleen kaiken sählingin jälkeen. Ensimmäinen ryhmä päästettiin ensin jatkamaan matkaa ja meidät siihen perää. Ajanpuutteen vuoksi kierrosmäärä tippui 22 jäljellä olevasta huimaan kuuteen kierrokseen eli käytännössä seisovalla lähdöllä kuuden kilsan kiri. Meille annettiin jostain syytä puoli minuuttia eroa ensimmäiseen ryhmään, mutta pidettiin sen verta kovaa vauhtia, että saatiin melkin etummainen porukka kahden kierroksen aikana kiinni. Eipä siinä, viimeisellä kierroksella sitten jotku otti vähä turhaa riskiä ja vetivät nenän edestä komeasti kumoon. Pysyin ihmeen kaupalla pystyssä. Aivan hirveetä sählinkiä. Meno kuppi nurin ja pätkästiin sitten ero muuhun porukkaan ja lopussa 26. sija. 

Semmonen viikko oli se. Kaiken kaikkiaan ok ajamista. Ensi viikolla sitten kolme starttia.

To 17.8  Belgiassa Haasdonk Omloop 85km
Pe 18.8 illalla järjestettävä proffakortteli Nacht van 's-Gravendeel
Su 20.8 korttelikisa Ronde van DelftEi kommentteja:

Lähetä kommentti