sunnuntai 21. elokuuta 2016

#kotimatkalla

Kyllä maailman kärki menee kovaa. Nää on niitä hienoja hetkiä, jotka jää päänupin sopukoihin odottamaan seuraavaa koitosta. 
2016 UCI Women World Tour Crescent Vårgårda on saatu tänään päätökseen. 
Suomesta meitä oli kuusi kuskia Maajoukkueessa. Meikäläisen huono tuuri jatkui, torstaina oli orastavaa flunssan poikasta ja niin se sitten meni, että vaikutti melkoisesti ajoon. En halua selitellä,mutta kyllä kroppa kertoo onko se kunnossa vaiko ei. Siitä huolimatta hyvillä mielin viivalle. Perjantaina koitoksena 42km mittainen joukkueaika-ajo. 12km jlk kutistuimme neljään, ja pystyimme jauhaminen viime vuoden aikaa reilu 2min pataan. Hyvä me. Tempossa ajaminen sujui, mutta tiesin heti kuinka se tulee huonossa lykyssä vaikuttamaan sunnuntaihin.
Lauantai ja sunnuntai aamut oli karmeita. Tauti koitti kovasti pukata päälle. Se tuntuikin sit maantiekisassa heti alusta asti. Taistelun niin pitkälle kuin olo antoi myöden. Turha jossitella. Kärki meni kovaa ja enempää ei kropassa saanut revittyä tehoja irti. Se siitä. Heti vauhdin noustessa sai katsella pääjoukon hännillä savupilveä. Lohtua ja uskoa huomiseen toi Lepistön Lotan hieno kakkossija. Suomestakin on mahdollista ponnistaa, niin kun Lotta on hienosti sen viime vuosina näyttänyt ja asettanut tienviittoja matkallaan yhdeksi parhaimmaksi naispyöräilijäksi maailmalla.

Nyt on aika levätä. Kokonaisuudessaan tämä 4vkon reissu on sekä antanut että ottanut. Kroppa on nyt viety äärimmilleen ja tuloskunto on nyt sen mukainen. Enempää ei ole enää mistä antaa. Vaikka epäonnistumiset nakertaa ikuista perfektionistia, on aika löysätä hihnaa. Tiivis on ollut tahti ja niin on pitänytkin. Töitä tehdään ja vielä on tekemättömiä töitä lukemattomasti edessä. Ero kansainväliselle tasolle on vielä kuilun sävyinen, mutta kaikki on mahdollista.

Kotiintuomisia on reppu pullollaan. Olen nyt saanut kokea monenlaista kisahuumaa, nähnyt uusia paikkoja, tutustunut uusiin ihmisiin ja nähnyt pintaraapaisun siitä, mitä on olla pyöräilijä. Isolla Peellä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti