maanantai 12. syyskuuta 2016

Skoda-maantiecupin finaali Kankaanpäässä 10.-11.9.

Kotimaan kisat on tältä kaudelta nyt kisattu, ainakin maantien puolella. Niin kuin otsikko paljastaa, finaali ajettiin viime viikonloppuna Kankaanpäässä. Erityisen tästä viikonlopusta teki myös sen, että aikaisemmi kyseisellä paikkakunnalla ei ole tulkut kisailtua, joten pääsimme testaamaan aivan uusia reitistöjä. Nice!

Tiimin osalta lähdimme mielenkiintoisissa asemissa kohti kauden huipennusta. Kaksi kuskia oli top3, mahdollisuudet oli kirkastaa sijoja entisestään. Omalta osaltani cupin tilanne pisteiden valossa oli hieman toivoton, johtuen kevään selkkauksista, kun en päässyt osakilpailuja edes ajamaan. 

Ilman mitään suorituspaineita tai ennakko-odotuksia oli huojentavaa lähteä viivalle. Aikomukseni oli antaa viikonlopun aikana kaikkeni tiimin voiton eteen ja se tehtiin.

Joukkueessa on voimaa ja taktiikka puri kanssakilpailijoihin sen verran nasevasti, että kokonaiscupin kaksi kirkkainta sijaa nassahti tiimille ja kaikki muut tiimin kuskit sijoittuivat top10. Well done, girls!!!! 

Pieni pelonpoikanen kyti vatsanpohjassa ennen ensimmäisen etapin alkua, joka sattui olemaan 10km tempo. Tempo on ollu mun kompastuskivi jo tovin aikaa. Viime aikojen sairastelu teki olosta hiukan epävarman, koska valmistautuminen tehtiin niin hätäsee. Eipä siinä, tasapaksu suoritus ilman sen kummempaa onnistumista tai epäonnitumistakaan. Tuntuma oli hyvä. Iltapäivän korttelikisa kiersi mahtavan teknisellä radalla keskustassa ja tunnelma oli lähes käsinkosketeltavissa. Taktiikkana oli ajaa aktiivisesti ja iskeä mahdollisimman paljjon, jotta turvattaisiin johtoasema. Niin kävi, että pääsin irtautumaan ja ajoin yksin kärkipaikkaa hallussapitäen aina viimeiselle 1,5 kierrokselle asti. Pääjoukko ajoi ylös, mutta vielä löytyi jaloista mitä kaivella ja täräytin ratkaisun 400m ennen maalia ja se kannatti. Voitto maistui enemmän kuin makealta! 

Sunnuntain 110kmmaantie oli meidän juhlaa taas. Edelleen pidettiin langat käsissä ja järki päässä. Jaossa oli kisaviikonlopun kirkkaimmat sijat sekä tiimille cupin kokonaiskisan parhaat sijoitukset. Koko kisa eteni vauhdikkaasti ja hyvin tiimimme pystyi hallinnoimaan ajoa. Toki muiltakin yrityksiä nähtiin. Itsellä oli erittäin vahva jalka, ja pystyin antamaan kaikkeni tiimin eteen, niin kovilla irtiottoyrityksillä ja vedolla. Loppupuolella porukka saatiinkin pilkottua pieneksi ja lopulliset sijat ratkottiin kirissä. Oma sija 2.

Kokonaistulokset tästä linkistä.

Kyllä oli hienoa nähdä palkintokorokkeella iikoon oranssimustia värejä. Kisaviikonloppuun kulminoitui kyllä hienosti joukkueen vahvuus ja yhteishenki, niin kuskien että huoltajien osalta. Omaa mieltä lämmitti eritoten se, että sain tunnustuksen myös kisajärjestäjältä, kun minut nimettiin viikonlopun aktiivisemmaksi kuskiksi. 

Omaan panokseen ja suoritukseen voin kerrankin olla enemmän kuin tyytyväinen. Kaikkien vaikeuksien jälkeen onnistuin tekemään ajosta kunnon kisan niin itselle kuin muillekin. On sanoinkuvaamattoman hienoa kokea onnistumisen tuntemuksia ja olla ylpeä itsestä ja omasta tekemisestä. Ei tarvi hävetä peiliin katsoessa. Helppoahan se ei ollut missään vaiheessa, mutta kun luotto, omaan tekemiseen säilyi ja fiilis pysyi korkealla, onnistuin saamaan kauden lopuksi vielä itsestäni todella hyvin ulos. Luulen, että kaikki johtui korvien välistä. Kunto on tällä hetkellä hyvä, mutta nyt pystyin nauttimaan joka ikisestä hetkestä, minuutista, kilometristä... on tää vaa niin hieno laji!


Lisää matskua löytyy myös Focus Ladiesin ja Suomen Pyöräilyunionin Facebook-profiilista!

Juttua myös Kestävyysurheilu.fi n sivuilla. 

Ja! Eilisessä Ylen urheiluruudussa pilkahdus kisaviikonlopusta. Kattavampi kooste ilmestyy kuun loppupuolella.
Kuva: jlepKuva: jlep

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti