maanantai 26. syyskuuta 2016

UCI RWC Doha 2016

Syksyn suunnitelmat meni rytinällä uusiksi. Viime perjantaina sain kuulla, että minut on valittu edustamaan Suomea maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin Qatarin Dohaan. 

Uutinen tuli suoranaisena yllätyksenä. Pari päivää on mennyt sulatellessa ja miettiessä jatkosuunnitelmia. Olen enemmän kuin täpinöissäni ja otettu saamastani mahdollisuudesta!

Suomea lähtee edustamaan naisiin neljän hengen joukkue: Lotta Lepistö, Laura Vainionpää, Antonia Gröndahl ja minä. Joukkueenjohtajana toimii Kjell Carlsröm ja lisäksi huoltajia ovat Tapio Niemi sekä Juha Aintila. Miehiä lähtee edustamaan Matti Manninen. 

Naisten kisa ajetaan 15.10 ja matkana 134,5km. Miesten matka 257,5 km ajetaan seuraavana päivänä.

Seuraavista linkeistä löytyy joukkueenjohtajan sekä olympiaryhmän päävalmentajan mietteet koskien MM-kisoja:

Kestävyysurheilu.fi
Yle Urheilu

Valmistelut on jo aloitettu. Alkuviikko pyörähtää vielä Suomen kamaralla, mutta maisemat vaihtuu hieman lämpöisempiin, kun lennämme osan joukkueen kanssa Espanjaan harjoittelemaan. Dohaan siirrymme 10.10. Espanjaan menen siksi, jotta kroppa tottuisi paremmin taas lämpimämpään ilmastoon ja saan tehdä viimeiset valmistavat harjoitukset rauhassa. Ennen kaikkea on eri arvoisen tärkeää maksimoida ajan hyötykäyttö, sillä tämä kolme viikkoa on loppupeleissä hyvin lyhyt aika. Tarkoitus on saada vielä kovia harjoituksia tehtyä ja keskittyä nyt täysipainoisesti vain ajamiseen sekä itse kisaan. Kaikki häiriötekijät koitetaan sulkea pois, jotta focus säilyy. Nyt ei parane enää sairastua taikka loukata itseään, isoja riskejä ei voida enää ottaa. 

Tämä on minulle ensimmäinen iso arvokilpailu johon osallistun. Fiilikset ovat korkealla ja todella odottavat. Olen aikaisemminkin ajanut isoja kv-kisoja joukkueessa, mutta arvokilpailut on taatusti aivan erilainen kokemus. Kokonaisuudessaan reissu tulee olemaan varmasti opettavainen ja arvokas kokemus tulevia koitoksia ajatellen. Joukkueenjohtaja hioo tietysti taktiikan, mutta lähdemme matkaan Joukkueena. Jokainen antaa varmasti itsestään 110%, jotta saadaan joukkueena mahdollisimman paras tulos. Tavoite on kirkkaana mielessä. Toki jännitystä tulee olemaan ilmassa, mutta olen enemmän kuin valmis antamaan itsestäni sen kaiken mitä vaan annettavissa on! En aio kasata harteilleni mitään ylimääräisiä paineita. Olemme osaavissa käsissä. Joukkuehenki ja kemiat pelaavat ja tukea löytyy. Tiedän, että teen kaiken voitavani. 
Olen saanut aivan älyttömästi tukea ja kannustusta. En voi kun kiittää ja kumartaa. On mahtavaa huomata, kuinka paljon tukea, uskoa ja luottoa meikäläseen löytyy. ISO KIITOS siitä. Vaikeuksien kautta voittoon!

Linkki Koikkarissa olleeseen juttuun täältä!!!

PS. Jos jostain syystä viime sunnuntain maantiecupin koostelähetys meni ohi silmien, tässä vielä linkki videoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti